Представяне на резултатите от проект за противодействие на трафика на хора

На 6 април 2016г., от 11ч., в зала „Средец” на хотел „Централ”, гр. София, се проведе заключително събитие за представяне на резултатите от проект за противодействие на трафика на хора на фондация Европейски институт, финансиран от норвежкия финансов механизъм.

Събитието бе открито от г-н Цвятко Георгиев, заместник-министър на вътрешните работи и член на Националната комисия за борба с трафика на хора и Н. Пр. г-н Том ван Орсхот, посланик на Кралство Нидерландия в България. Участие взеха представители на посолството на Кралство Норвегия в България и експерти в сферата на борбата с трафика на хора и Шенген от Холандия, Норвегия и България, работили по проекта.

Бяха представени актуална информация във връзка с противодействието на трафика на хора и международното сътрудничество, както и резултатите от проекта. 

В рамките на проекта „Мултидисциплинарен подход за противодействие на трафика на хора чрез трансфер на знания и добри практики от страни-членки на шенгенското пространство и по-специално от норвежки опит” бяха проведени мултидисциплинарни обучения на голям брой служители от правоохранителните и съдебните институции, както и на такива в сферата на сигурността.

На присъстваха и служители на МВР (ГДБОП, ГД „Гранична полиция”, Дирекция „Миграция” и ГД „Национална полиция”), представители на Прокуратурата, Националната следствена служба и районите съдилища от областите Бургас, Варна, Сливен, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново и Монтана.

 

Връзки